De politie is nadrukkelijk aanwezig in Overvecht
NOS NieuwsAangepast

Noodbevel en 23 arrestaties in Utrecht Overvecht na oproepen tot rellen

De politie heeft in de Utrechtse wijk Overvecht 23 mensen aangehouden. Voor een deel van de wijk is een noodbevel afgegeven. De politie kan daardoor mensen oppakken die zich misdragen of weigeren te vertrekken.

De loco-burgemeester gaf het noodbevel eerder op de avond af omdat de openbare orde in Overvecht ernstig werd verstoord. Volgens de gemeente werden auto's en agenten met stenen bekogeld. Rond middernacht was het weer rustig in de wijk.

De arrestaties volgden na oproepen op sociale media om samen te komen bij winkelcentrum Gagelhof om te gaan rellen, meldt RTV Utrecht. In de berichten op sociale media staat dat men de rellen van gisteravond in de wijk Kanaleneiland wil overtreffen.

Vernielingen

Vrijdagavond en -nacht veroorzaakten zo'n 250 jongeren rellen in de wijk Kanaleneiland. Er werd met vuurwerk gegooid, een winkelpui werd vernield en er werden bushokjes gesloopt. Ook werd een auto in brand gestoken. Achttien mensen zijn opgepakt. De politie trad terughoudend op om escalatie te voorkomen.

Volgens buurtbewoners kwam het overgrote deel van de relschoppers van buiten de wijk.

De afgelopen avonden en nachten was het ook onrustig in de Haagse Schilderswijk. Vanavond controleert de politie in het centrum van Den Haag bromfietsen en scooters. Een politiewoordvoerder wil niet bevestigen of de bromfietscontrole te maken heeft met de rellen in de Schilderswijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl