Frank de Boer als coach van Atlanta
NOS Voetbal

Frank de Boer per direct weg bij Atlanta United

Frank de Boer vertrekt bij Atlanta United. Het doorlopende contract van de Nederlander is in overleg met de clubleiding per direct ontbonden. Onder leiding van De Boer verloor Atlanta alledrie de groepsduels van het 'MLS is Back'-toernooi.

"Ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gehad", reageert De Boer in een verklaring op de clubsite. "Coachen en wonen in Amerika was een geweldige ervaring. Ik wil de spelers, coaches en staf bedanken voor al hun steun."

Met het vertrek van de hoofdcoach komt er ook een einde aan het dienstverband van diens assistenten Orlando Trustfull, Bob de Klerk en video-analist Erwin Koenis.

De Boer begon in december 2018 aan zijn Amerikaanse avontuur. Hij startte zijn eerste seizoen ook moeizaam, maar wist alsnog als tweede te eindigen in de competitie. In de play-offs strandde hij in de halve finales. Wel won hij de Campeones Cup en de Amerikaanse beker.

Succesvol begin trainerscarrière, minder vervolg

De oud-international begon zijn trainersloopbaan als assistent van bondscoach Bert van Marwijk tijdens het succesvolle WK 2010. Daarna werd hij hoofdtrainer van Ajax, waarmee De Boer in zijn eerste vier jaar vier keer kampioen werd.

Nadat hij na het seizoen 2015/2016 was vertrokken uit Amsterdam, begon hij in augustus 2016 aan een baan als hoofdcoach van Internazionale. Na minder dan drie moeizame maanden stond hij alweer op straat.

Ook bij Crystal Palace, de club waar hij daarna tekende, werd het geen succes. Na 77 dagen moest hij eruit. Door José Mourinho werd hij zelfs betiteld als 'slechtste Premier League-trainer ooit'. Een dik jaar later vertrok De Boer naar de VS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl