Mourinho: De Boer slechtste Premier League-trainer ooit

"Hij is de slechtste manager in de geschiedenis van de Premier League."

Nee, Manchester United-coach José Mourinho is niet onder de indruk van de kritiek van Frank de Boer. Dat liet hij blijken op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Sevilla.

Dat De Boer wordt genoemd tijdens het perspraatje behoeft enige uitleg. De Noord-Hollander was afgelopen weekend als analist van de zender BT Sport aanwezig bij de topper tussen United en Liverpool.

Rashford

In zijn analyse sprak De Boer over Marcus Rashford, het aanvallende talent uit de jeugd van de Mancunians. Onder Mourinho is de 20-jarige speler niet altijd zeker van een basisplaats.

"Het is jammer dat Mourinho zijn trainer is", meende De Boer. "Normaal gesproken krijgt zo'n Engelse jongen tijd en mag hij fouten maken. Bij Mourinho is dat niet zo, hij wil resultaat halen. Als het één of twee keer niet goed gaat, zet hij Rashford buiten de ploeg."

Mourinho en De Boer in 2012 bij Ajax-Real Madrid ANP

Op de persconferentie werd Mourinho gevraagd naar de kritiek van De Boer. Zijn antwoord was fel: "Dus de slechtste trainer ooit in de Premier League, met nul punten en nul goals, zegt dat het niet goed voor Rashford is om een manager als ik te hebben..."

"Misschien zou hij onder leiding van De Boer leren hoe je moet verliezen."

STER reclame