Orange Pictures
NOS Sport

Opluchting in sportwereld: alle sporten vanaf 1 juli weer mogelijk

Het kabinet heft alle fysieke beperkingen voor alle sporten per 1 juli op. Sporters kunnen weer volledig aan de slag in recreatief - en wedstrijdverband. De versoepeling geldt ook voor contactsporten als judo, worstelen en boksen. Dat heeft premier Mark Rutte woensdagavond bekendgemaakt in zijn persconferentie.

Met de besluiten speelt het kabinet in op de gunstige ontwikkelingen in de bestrijding van het coronavirus, dat de sportwereld - net als andere sectoren - al maanden hard raakt. Met name de contactsporten waren de afgelopen weken boos dat zij nog niets mochten.

De sportwereld lag per half maart stil. De afgelopen tijd voerde het kabinet al wat versoepelingen door, maar het was afwachten hoe het verder zou gaan. De enige groep die lang buitenspel stond, was de groep contactsporters.

Dat leidde de afgelopen tijd tot zware kritiek uit die groep sporters, waarbij judoka Henk Grol vaak het voortouw nam. Hij deed diverse emotionele oproepen aan het kabinet om zijn sport weer vrij te geven.

Orange Pictures
Honballer Bryan Engelhardt

Honk- en softbalbond KNBSB reageerde verheugd op de versoepeling van het kabinet. "Dit was voor ons een beetje onverwacht", reageerde voorzitter Mark Herbold op het nieuws. Op een lager niveau beginnen de honk- en softbalcompetities al begin juli. Bij de topcompetities moet dat rond het derde weekeinde van juli gebeuren.

"We hebben drie oefenronden ingepland. Dat proberen we terug te brengen naar twee als dat kan. We willen gewoon zo snel mogelijk aan de slag", aldus Herbold. De hoofdklasse honkbal wordt dit seizoen wel aangepast. De clubs spelen 21 duels, waarna de play-offs en de Holland Series volgen. "Half oktober zouden we dan klaar moeten zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl