NOS Sport

'Binnensporten per 1 juli aan de slag, graag experimenteren met publiek'

NOC*NSF-directeur Dielessen: 'Binnensport mogelijk vanaf 1 juli'

De binnensporten kunnen vanaf 1 juli weer aan de slag. Dat heeft sportkoepel NOC*NSF te horen gekregen van het ministerie van VWS. Die sporten lagen stil als gevolg van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus.

Onduidelijkheid

Algemeen directeur Gerard Dielessen van NOC*NSF liet donderdag weten dat er in eerste instantie nog wat onduidelijkheid was over de binnensporten, toen het kabinet eerder een versoepeling van de beperkende maatregelen rond de sportscholen en sportkantines per 1 juli bekendmaakte. Die versoepeling gaat overigens alleen door als de cijfers en ontwikkelingen rond het coronavirus de komende weken niet de verkeerde kant opgaan.

"Er is nu duidelijkheid over de binnensporten. Ik heb de verzekering van VWS dat ook binnensporten straks worden meegenomen als definitief bekend wordt wat er na 1 juli mag", legde Dielessen donderdag uit. "Sporten als gymnastiek, volleybal, tafeltennis, klimmen, kunnen per 1 juli weer aan de slag."

Klimmen in de hal mag per 1 juli weer

NOC*NSF kijkt ook al naar 1 september, een belangrijke datum op de routekaart van het kabinet in de verdere versoepeling van de coronamaatregelen. "We voeren een discussie met het kabinet, het RIVM en het OMT (Outbreak Management Team, red.) over de anderhalvemeterregel. Die is toch lastig in de topsport. We gaan voorstellen doen om makkelijker met die regel om te gaan", gaf Dielessen aan.

Experimenteren met publiek

De sportkoepel heeft meer ideeën voor na 1 september. "Vanaf die datum mogen (sport)evenementen weer en mogen competities opgestart worden, mits aan voorwaarden wordt voldaan want de volksgezondheid staat voorop. We willen in de maand voorafgaand graag experimenteren, met publiek en looplijnen. We zijn daarvoor protocollen aan het opstellen"', aldus Dielessen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl