Snoeijs komt komend seizoen uit voor Bordeaux
NOS Voetbal

PSV-speelster Snoeijs gaat voor buitenlands avontuur bij Bordeaux

PSV-speelster Katja Snoeijs heeft een tweejarig contract getekend bij de Franse topclub FC Girondins de Bordeaux.

"Na vijf jaar in de eredivisie te hebben gespeeld, ben ik wel toe aan een nieuwe uitdaging", liet de 23-jarige Snoeijs weten. "Bordeaux is een topclub in de Franse competitie en heeft de ambitie om mee te spelen om de prijzen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen."

De club uit Bordeaux eindigde dit seizoen op de derde plek in de Franse Feminine Division 1, met vier punten achterstand op nummer twee Paris Saint-Germain.

Snoeijs maakte in het seizoen 2015/2016 haar profdebuut bij Telstar, dat later VV Alkmaar is gaan heten. Na drie seizoenen vertrok de aanvalster naar PSV waarvoor ze 39 keer scoorde in 44 duels.

In totaal speelde Snoeijs 106 wedstrijden. In de seizoenen 2016/2017 en 2017/2018 was ze de topscorer van de eredivisie.

Oranje-debuut

Snoeijs maakt regelmatig deel uit van de Oranje-selectie en heeft één interland achter haar naam staan. Op 8 november 2019 maakte ze haar debuut in de met 8-0 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Bondscoach Sarina Wiegman liet Snoeijs in de 72ste minuut invallen.

Tegenover het vertrek van Snoeijs staan de komst van Sari van Veenendaal en Mandy van den Berg naar Eindhoven. PSV legde de twee Oranjevrouwen onlangs vast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl