Sari van Veenendaal
NOS Voetbal

Oranje-keepster Van Veenendaal maakt opvallende transfer naar PSV

Sari van Veenendaal is met ingang van het nieuwe voetbalseizoen weer op de Nederlandse velden te zien. De keepster van Oranje - in 2019 uitgeroepen tot beste van de wereld - verruilt Atlético Madrid in voor PSV.

Een opvallende stap, want doorgaans ziet de eredivisie internationals van het Nederlands elftal juist naar het buitenland vertrekken. Op de website van PSV laat de 30-jarige Van Veenendaal weten met veel ambitie naar Eindhoven te komen. "Ik ben blij om terug te keren naar Nederland en kom hier zeker niet spelen om een stapje terug te doen. Ik wil het talentvolle team dat er al staat bij PSV helpen met mijn ervaring en blijf tegelijkertijd leergierig en gemotiveerd om beter te worden."

Niet zeker van basisplaats in Madrid

Van Veenendaal maakte vorig jaar - nadat ze bij het voor Oranje zilveren WK tot keepster van het toernooi was verkozen - de overstap van Arsenal naar Atlético, een van de beste clubs van Europa. In Spanje was ze echter nooit zeker van een basisplaats.

Sari van Veenendaal in actie voor Atlético Madrid

Met PSV gaat Van Veenendaal komend seizoen de Champions League in. De Eindhovenaren stonden bovenaan de eredivisie toen die vanwege het coronavirus voortijdig beëindigd werd.

Van Veenendaal begon haar profloopbaan bij FC Utrecht en stond van 2010 tot en met 2015 in het doel van FC Twente. Daarna stapte ze over naar Arsenal.

In december 2019 gingen we op bezoek bij Sari van Veenendaal in Madrid. Dat leverde onderstaande reportage op.

Van Veenendaal: 'Nog steeds moeite met verloren WK-finale'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl