NOS VoetbalAangepast

Geen publiek, wel goals; Oranje verspeelt winst op Frankrijk

Samenvatting Frankrijk-Nederland op het Tournoi de France

Ze moesten er lang op wachten, maar het is de Nederlandse voetbalsters eindelijk gelukt om te scoren in het Tournoi de France. Na twee keer met 0-0 gelijk te hebben gespeeld, werd het dinsdagavond tegen gastland Frankrijk 3-3.

Frankrijk was vóór het duel met Oranje al zeker van de eindoverwinning van het vriendschappelijke toernooi vanwege de twee eerdere overwinningen op Canada en Brazilië. Door het gelijkspel werd de Nederlandse ploeg tweede.

De laatste wedstrijd van het oefentoernooi werd afgewerkt zonder publiek, vanwege het coronavirus.

De Nederlandse vrouwen in Valenciennes

Na een ietwat gezapig eerste halfuur brak Lynn Wilms het duel voor de Oranjevrouwen open. De 19-jarige back schoof bij haar debuut in de basis een afvallende bal beheerst binnen.

Drie minuten later was het 2-0 via een door Sherida Spitse benutte strafschop. De voorsprong was wat geflatteerd en in het vervolg had Oranje lang weinig in te brengen. Een mislukte terugkopbal van Dominque Bloodworth leidde de 2-1 in en Griedge Mbock Bathy maakte gelijk vanaf de stip.

Nederland wankelde, maar na goed voorwerk van Lineth Beerensteyn schoot Lieke Martens de bal knap in de kruising. In de laatste seconde maakte Ouleymata Sarr gelijk.

Een kwartier voor tijd moest Stefanie van der Gragt met een ogenschijnlijk forse enkelblessure van het veld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl