NOS Voetbal

Ervaren Mandy van den Berg tekent voor twee jaar bij PSV

Van den Berg over overstap naar PSV: 'Zal geen verschil maken voor Oranje'

Mandy van den Berg heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij PSV. De 29-jarige centrale verdedigster vertrekt transfervrij bij Valencia, waar ze de voorbije twee seizoenen speelde.

Negentigvoudig international Van den Berg speelt komend seizoen met PSV in de Champions League. De club uit Eindhoven was koploper op het moment dat de eredivisie vanwege de coronapandemie werd stilgelegd.

Bij PSV treft Van den Berg Oranje-keepster Sari van Veenendaal. Zij komt over van Atlético Madrid en werd vorige maand vastgelegd door de Eindhovenaren.

Terug naar Nederland

Van den Berg was eerder actief bij bij ADO Den Haag, Vittsjö (Zweden), Lillestrøm (Noorwegen), Liverpool en Reading (beide uit Engeland).

"Ik ben heel blij met mijn nieuwe club", vertelt Van den Berg in gesprek met NOS-presentator Sjoerd van Ramshorst. "Het eerste contact ontstond een aantal maanden geleden en dat was meteen erg goed."

Van den Berg: 'Beter geregeld in de eredivisie nu'

Van aanvoerder naar reserve

De voetbalster was mede-aanvoerster van het Oranje dat in 2017 Europees kampioen werd. Van den Berg belandde echter tijdens het toernooi op de reservebank en moest de aanvoerdersband afstaan aan Sherida Spitse.

Die beslissing van bondscoach Sarina Wiegman zorgde voor veel teleurstelling bij de verdedigster, die zich daarna even niet meer voor Oranje beschikbaar stelde.

Van den Berg kwam later wel weer terug op dat besluit, maar heeft sinds haar invalbeurt in de EK-finale in 2017 geen interland meer voor Oranje gespeeld.

Niet gedacht aan Oranje

De overstap naar PSV zal volgens Van den Berg daarin weinig verschil maken. "Dat staat er helemaal los van. Ik maak mijn beslissingen allemaal op gevoel en zo ook deze. Ik voelde dat dit de juiste stap was."

"Ik denk niet dat het enig verschil zou maken. De mening van de bondscoach is bekend, mijn eigen gevoel is ook bekend. Het is goed zoals het is."

Van den Berg maakte voor Studio Sport eerder een videodagboek van haar leven in het door corona platgelegde Valencia:

Videodagboek voetbalster Van den Berg vanuit stil Valencia

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl