NOS Voetbal

Jans belandt in onrustig Twente: 'We hebben acht spelers en vier keepers'

Jans: 'FC Twente is een geweldige club, maar er is nog niks'

Ron Jans had vanwege de coronacrisis niet meer verwacht in juni alweer bij een club aan de slag te kunnen. Hij had zich er al bij neergelegd dat hij nog even zonder baan zou zitten toen FC Twente aanklopte. Hoewel het bij de club de laatste maanden allesbehalve rustig was, kreeg Jans een goed gevoel. "Ik zie veel perspectief bij deze club."

"Het is een geweldige club, maar er is nog niks", zei de 61-jarige Jans op de persconferentie bij zijn presentatie als nieuwe hoofdtrainer van FC Twente. "Maar dat betekent dat je er heel veel van kunt maken."

De clubloze Jans stapte eerder dit seizoen vanwege een racisme-rel op bij het Amerikaanse FC Cincinnati. Hij kijkt ernaar uit om weer op het veld te staan. "In Amerika heb ik geweldig genoten, maar de laatste week was verschrikkelijk. Ik wil gewoon weer trainer zijn."

Als je ziet wie er allemaal achter deze club staan, dan kun je eigenlijk alleen maar winnen.

Ron Jans

Bij de Enschedese club staan momenteel acht spelers en vier keepers onder contract, van wie er aan aantal nog niet in de eredivisie heeft gespeeld. "Het wordt een hele klus", beaamde Jans. "Op lange termijn gaat het goedkomen en dat moet toch ergens beginnen."

Jans ziet veel perspectief bij de eredivisieclub. "Als je ziet wie er allemaal achter deze club staan, het aantal supporters, het aantal sponsors, de geschiedenis en de betrokkenheid van iedereen, dan kun je eigenlijk alleen maar winnen."

"Het bouwen is nog lang niet klaar", legde Jans uit. "Bij de staf gaan we wel vrij snel mensen erbij krijgen, maar bij de selectie zal dat wat langer duren. Geleidelijk aan zullen de spelers wel binnenstromen, denk ik." Naar verluidt wordt Andries Ulderink een van de assistenten van Jans.

Jans wil de komende tijd besteden aan het praten met de spelers die op dit moment onder contract staan bij Twente. Ook Wout Brama, die niet officieel onder contract staat momenteel, kan een uitnodiging verwachten.

"Hij is zeker een gesprekspartner", aldus Jans. Clubicoon Brama lag afgelopen seizoen behoorlijk onder vuur in Enschede. In een uitgelekt gesprek met supporters beklaagden assistent Sander Boschker, ook een clubicoon, en toenmalig trainer Gonzalo García García zich over de negatieve invloed van Brama op de sfeer in de kleedkamer.

Jans, die Brama goed kent vanuit zijn tijd als trainer bij PEC Zwolle, gaat zo snel mogelijk contact zoeken met de middenvelder. "Ik ga eerst maar eens met hem zitten en kijken hoe hij het allemaal beleefd heeft, want hoewel hij uit Almelo komt, is hij een echte Twente-man."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl