Wout Brama is flink bekritiseerd door zijn trainer Gonzalo García García
NOS Voetbal

Staf FC Twente veegt vloer aan met club-icoon Brama in uitgelekt gesprek

Het is hommeles bij FC Twente. Dinsdagavond werd de spelersbus al opgewacht door boze supporters, na de 2-0 nederlaag bij FC Emmen. Een dag later is een gevoelig gesprek tussen een delegatie van die supporters en de technische staf uitgelekt. Daarin wordt door trainer Gonzalo García García en zijn assistent Sander Boschker flink uitgehaald naar Twente-icoon Wout Brama.

Brama, geliefd bij de supporters vanwege zijn verdiensten voor de club, zou een dissonant in de huidige spelersgroep zijn. "Wout werkt op de spelersgroep als, ik wil niet zeggen vergif, maar hij is wel iemand die voor wrijving zorgt", vertelt Boschker tijdens het gesprek waarvan RTV Oost een opname in handen heeft.

Boschker: "Wout denkt dat hij hier de man is. Hij beïnvloedt jongens door zijn manier van praten en zijn gedrag. Hij vindt dat hij moet spelen en dan is Wout heel cynisch. Andere jongens gaan daar niet beter door spelen. Wout is niet de redder, zoals jullie die in hem zien."

'Slechte invloed in de kleedkamer'

Ook hoofdtrainer García García is de houding van Brama beu. "Hij heeft veel macht, want hij heeft jullie, de fans. En hij is goed bevriend met de pers. Hij vertelt alles aan de pers. Vanaf het eerste moment wil hij dat ik de dingen doe, zoals hij het wil. Hij heeft een slechte invloed in de kleedkamer."

Twente verwacht vandaag of morgen met een statement gaat komen over de situatie. Direct na de wedstrijd tegen FC Emmen hield trainer García García zich nog op de vlakte over de situatie rond Brama.

García wil weinig kwijt over Brama: 'Kost te veel energie'

FC Twente betreurt zeer dat opnames van het gesprek zijn gelekt. "Inhoudelijk gaan we nu niet reageren. Maar we vinden het zeer kwalijk dat dit gesprek is opgenomen en daarna gepubliceerd. Zo'n gesprek doe je in onderling vertrouwen met elkaar", aldus een woordvoerder van FC Twente.

Bij het stadion van de Tukkers is het standbeeld van Sander Boschker ingepakt met vuilniszakken:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl