NOS Nieuws

Wekdienst 15/6: Meer visite verpleeghuizen • Wanneer is het Songfestival?

Goedemorgen! Verpleeghuisbewoners mogen weer meer dan één bezoeker ontvangen en vanmiddag wordt duidelijk wanneer het Eurovisiesongfestival volgend jaar in Rotterdam neerstrijkt.

Vanochtend trekken de buien uit het noorden weg. Vanmiddag is er in het zuiden opnieuw kans op buien. Het wordt maximaal 23 graden.

Ga je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Een aantal coronabeperkingen wordt versoepeld: er mogen weer meer mensen per bewoner op visite in verpleeghuizen, wc's en douches op campings en vakantieparken mogen weer in gebruik worden genomen en praktijklessen en examens kunnen weer worden afgenomen op scholen.
  • Het is weer mogelijk om naar twaalf Europese landen te reizen: België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Polen, Portugal, Tsjechië en Zwitserland gaan van code oranje naar code geel.
  • De European Broadcasting Union (EBU) maakt bekend wanneer het Eurovisiesongfestival in Rotterdam wordt gehouden. De EBU heeft het liedjesfestijn vanwege de coronacrisis afgelast.

Wat heb je vannacht gemist?

Voormalig tv-presentator, televisiemaker en journalist Aad van den Heuvel is op 84-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Aad van den Heuvel had een lange carrière als verslaggever en presentator bij KRO's Brandpunt en was op later leeftijd ook presentator van tal van andere programma's waaronder het satirische, humoristische Ook dat nog!

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Trouwen via Teams of Zoom. Het is misschien niet het meest romantisch, maar voor de Peruaanse Angela en de Franse Olivier Gerard was het de enige oplossing. Door de coronamaatregelen in Peru kon het huwelijk niet op de 'normale' manier plaatsvinden.

En dus stapten ze online in het huwelijksbootje:

Online huwelijk via Zoom: 'Anders moesten we het nog langer uitstellen'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl