NOS Nieuws

Wekdienst 16/4: Van Dissel praat Kamer bij • G7 overlegt over corona

Goedemorgen! Vanmorgen geeft RIVM-directeur Jaap van Dissel zijn wekelijkse briefing aan Tweede Kamerleden. Later op de dag volgt een Kamerdebat over de aanpak van de coronacrisis. Ook de G7 praat over hoe de crisis bestreden kan worden.

Er is vandaag veel zon. Soms trekken wat hoge wolken over. Het wordt 17 graden in het noorden en 23 graden in het zuidoosten. De komende dagen blijft het vrij zonnig, al zijn er vooral zaterdag ook enkele wolkenvelden bij maxima rond 18 graden.

Moet je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de aangepaste dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vanaf 9.30 uur geeft Jaap van Dissel van het RIVM zijn wekelijkse briefing aan Tweede Kamerleden. Ook Sjaak de Gouw (GGD) en Nienke Nieuwenhuizen (Verenso, specialisten ouderengeneeskunde) zijn daarbij aanwezig. Vanaf 14.00 uur is er een Kamerdebat over de aanpak van de coronacrisis. Zowel de briefing als het debat is te zien bij de NOS, onder meer via NPO 1 en NPO Politiek.
  • In Schijndel kunnen sommige kinderen weer naar school. Basisschool 't Talent laat elke dag een klein clubje kinderen langskomen die les krijgen met inachtneming van de anderhalvemeterregels. Ook moeten de leerlingen verschillende keren op de dag hun handen wassen. Het NOS Jeugdjournaal volgt de kinderen vandaag en de reportage is vanavond te zien.
  • De leiders van de G7 overleggen over de coronacrisis. Het overleg zou oorspronkelijk plaatshebben op Camp David, het buitenverblijf van Amerikaans president Donald Trump. Door de coronacrisis is hiervan afgeweken. Hij praat nu via een videoverbinding met onder andere de Franse president Macron, Britse premier Johnson en Duitse bondskanselier Merkel.

Wat heb je gemist?

Nederlanders gaan vergeleken met andere Europeanen relatief nog vaak de deur uit. We gaan weliswaar minder vaak naar ons werk, met het openbaar vervoer en naar de supermarkt, maar die afname is minder fors dan gemiddeld in Europa.

Dat blijkt uit een analyse door de NOS van statistieken die Google sinds kort vrijgeeft. Het gaat om reizen van smartphone-gebruikers die locatiegeschiedenis hebben ingeschakeld, waarmee Google weet waar ze wanneer zijn geweest.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

De wielrenners in het stilgelegde peloton zijn blij met de nieuwe rondekalender die gisteren werd gepresenteerd. "Nu we dit weten, kunnen we straks een serieus programma gaan opstellen", zegt Tom Dumoulin, tweede in de Tour de France van 2018. "Ik ben blij dat er nu een poging wordt gedaan het wielerjaar nog voor een deel te redden."

"Dit is het nieuws waar we allemaal op zaten te wachten", zegt viervouding Tour-winnaar Chris Froome. Wout Poels: "Als het allemaal doorgaat is het geweldig. Dat betekent ook dat we tegen die tijd normaler kunnen leven. Alle koersen zijn wel dicht op elkaar, maar het is sowieso een bijzonder jaar."

Renners blij met nieuwe kalender: 'Zo ziet het er toch nog mooi uit'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl