ANP
NOS NieuwsAangepast

Twee nieuwe corona-doden Nederland, 155 geregistreerde patiënten erbij

Sinds gisteren zijn 155 nieuwe mensen positief getest op het coronavirus. Dat brengt het totaal op 959 patiënten, meldt het RIVM.

Er zijn twee nieuwe mensen aan de gevolgen van het virus overleden. Het gaat om ouderen met onderliggend lijden. In totaal staat het dodental in Nederland nu op twaalf.

Testbeleid aangepast

Gisteren werden 190 nieuwe patiënten gemeld. Volgens het RIVM is de daling van vandaag het gevolg van het veranderde testbeleid.

"Sinds 12 maart worden mensen met milde klachten niet meer getest omdat er een landelijke maatregel is om thuis te blijven bij de eerste klachten. Daarnaast wordt er meer getest onder risicogroepen", zegt de instantie.

Op 12 maart riep de overheid Nederlanders op om sociale contacten te vermijden. Het is volgens het RIVM nog te vroeg om het effect daarvan te zien.

In het hele land was het vandaag op allerlei plekken veel rustiger dan anders op zaterdag:

Lege straten, markten en sportvelden door maatregelen tegen coronavirus

De cijfers zeggen niet alles over het totale aantal besmettingen in Nederland. Alleen ernstig zieke mensen worden nog getest, zodat er voldoende testmateriaal voor riskante gevallen beschikbaar blijft. Daarnaast zijn er volgens de GGD waarschijnlijk veel mensen met milde klachten die thuis uitzieken en zich niet melden.

Coronavirus: wie worden getest (en wie niet)?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl