Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV
NOS Voetbal

PSV-directeur Gerbrands: 'Blij dat we niet zonder publiek spelen'

Voor het eerst worden er eredivisieduels uitgesteld vanwege het coronavirus. Zo gaat onder meer PSV-FC Emmen niet door. Toon Gerbrands, algemeen directeur van de Eindhovense club, kan zich daarin vinden. "Wie ben ik om daar anders over te denken?"

De bestuurder reageert in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken op het besluit. "We zijn vooral blij dat de wedstrijd niet zonder publiek wordt gespeeld. Dat is naar mijn mening ook een vorm van fairplay."

Volgens Gerbrands moet je namelijk het thuisvoordeel zo lang mogelijk zien te behouden. "Als de rest van de competitieduels wel met publiek werd gespeeld en wij niet, dan hadden we dat heel vervelend gevonden", zegt hij.

Complex probleem

De KNVB ontvangt woensdag in Zeist vertegenwoordigers van alle clubs, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie. Dan wordt onder meer gesproken over de gevolgen van de afgelastingen in Brabant en de mogelijke scenario's voor als er nog meer maatregelen volgen.

"Er komt natuurlijk een moment dat opschuiven niet meer kan, omdat ook het EK eraan komt", stelt Gerbrands. "Het kan voor de KNVB nog een heel complex probleem worden."

De spelers van PSV bedanken het publiek in Arnhem

De maatregelen in Brabant gaan verder dan de afgelastingen. Zo luidt het advies om geen nieuwe sociale contacten aan te gaan de komende week en terughoudend te zijn met contacten die er al zijn.

Ook bij PSV gaan zaken anders dan normaal, vertelt Gerbrands. "We proberen mensen voor zover mogelijk thuis te laten werken. Er zijn oefenduels van de jeugdteams afgelast en het eerste elftal gaat achter gesloten deuren trainen om de risico's te beperken."

De komende tijd wordt het Philips Stadion door meerdere teams gebruikt. De wedstrijd tussen de vrouwen van PSV en Ajax van 20 maart wordt in het stadion gespeeld. Daar zijn al meer dan 15.000 kaarten voor verkocht.

En het Nederlands elftal oefent op 26 maart in Eindhoven tegen Amerika. Het is nog onduidelijk wat er met die wedstrijden gaat gebeuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl