Spelers Feyenoord vieren feest
NOS Voetbal

KNVB: geen algehele afgelasting, beslissing overige duels aan veiligheidsregio's

De KNVB laat de lokale autoriteiten beslissen of de resterende wedstrijden in het betaald voetbal komend weekeinde kunnen doorgaan.

De veiligheidsregio Brabant besloot dinsdagmiddag om de wedstrijden in Noord-Brabant te verbieden, wat betekent dat PSV-FC Emmen, Willem II-sc Heerenveen, RKC Waalwijk-FC Groningen en TOP Oss-FC Den Bosch worden uitgesteld. Ook Jong PSV-Go Ahead Eagles van maandag gaat niet door.

Tot een algehele afgelasting vanwege het nieuwe coronavirus komt het vooralsnog niet. "We volgen daarin de beslissingen van de betreffende veiligheidsregio's", aldus een woordvoerder van de KNVB.

Eerste divisie

In de eerste divisie hebben de Brabantse clubs Helmond Sport, FC Eindhoven en NAC Breda voor vrijdag een uitwedstrijd op het programma staan. Ajax en Feyenoord, clubs uit de eredivisie die bij hun wedstrijden fans uit het hele land trekken, spelen zondag tegen respectievelijk FC Twente (in Amsterdam) en Sparta (in Rotterdam).

De KNVB ontvangt woensdag in Zeist vertegenwoordigers van alle clubs, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie. Dan wordt onder meer gesproken over de gevolgen van de afgelastingen in Brabant en de mogelijke scenario's voor als er nog meer maatregelen volgen.

De bond beslist woensdag ook wat de maatregelen, die genomen worden om verspreiding van het coronavirus in te dammen, voor gevolgen hebben voor het amateurvoetbal.

Laatste optie

De KNVB wil zo lang mogelijk vasthouden aan het spelen van voetbalwedstrijden met publiek. "We stellen de wedstrijden liever uit dan dat we ze zonder publiek laten spelen", zegt een KNVB-woordvoerder. "Dat is pas onze laatste optie, als het echt niet anders kan en we anders geen ruimte meer hebben op de speeldagenkalender."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl