De spelers van PSV bedanken het publiek in Arnhem
NOS Voetbal

Coronavirus Brabant: wedstrijden PSV, Willem II en RKC uitgesteld

Alle duels in het betaald voetbal die dit weekeinde in Noord-Brabant gespeeld zouden worden, gaan niet door. Dat is een van de maatregelen die zijn genomen naar aanleiding van het coronavirus.

In de eredivisie geldt dat voor Willem II-sc Heerenveen (zaterdag), PSV-FC Emmen (zaterdag) en RKC Waalwijk-FC Groningen (zondag). In de eerste divisie is TOP Oss-FC Den Bosch (vrijdag) afgelast. Over Jong PSV-Go Ahead Eagles (maandag) moet nog gesproken worden.

PSV heeft begrip voor het besluit. "Wij conformeren ons aan het besluit dat door de specialisten is genomen", stelt de Eindhovense voetbalclub.

Nog vraagtekens rond Indoor Brabant

Paardensportevenement Indoor Brabant - dat donderdag in Den Bosch van start moet gaan - gaat niet door zoals gepland, maar wordt 'opgeknipt' in kleinere onderdelen met minder dan 1.000 toeschouwers.

Brabantse evenementen verboden vanwege coronavirus: 'Brabant neemt zijn verantwoordelijkheid'

Volgens de Eindhovense burgemeester Jorritsma heeft iedereen begrip getoond voor de maatregel. Die geldt tot maandag. Daarna kijken de burgemeesters of er nieuwe maatregelen nodig zijn.

De burgemeesters hebben geen besluit genomen over het amateurvoetbal, omdat daar geen tribunes vol toeschouwers zijn, zoals bij het profvoetbal. Als de KNVB tot de conclusie komt dat het amateurvoetbal niet door kan gaan, "zouden wij dat ondersteunen", stelden de burgemeesters.

Er staat voor woensdag een overleg gepland tussen de KNVB en de profclubs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl