Feyenoord wint weer en blijft loeren op Ajax en AZ: 'We zijn aardig bezig'

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - Willem II

Net als de koplopers Ajax en AZ heeft ook achtervolger Feyenoord geen fout gemaakt in de 26ste speelronde van de eredivisie. In De Kuip werd Willem II - toch de nummer vijf van Nederland - soepel met 2-0 opzijgezet.

Beide goals vielen voor rust. Jens Toornstra tikte in de dertigste minuut binnen en vijf minuten later benutte Steven Berghuis een penalty. Luciano Narsingh miste vlak voor tijd nog twee grote kansen.

Gat met Ajax en AZ blijft zes punten

Feyenoord, dat eerder deze week ook al de bekerfinale bereikte, staat zes punten achter op Ajax en AZ. Alle drie de clubs moeten - net als PSV - nog een wedstrijd inhalen.

Stand eredivisie

Ajax 25-56 (68-23)
AZ 25-56 (54-17)
Feyenoord 25-50 (50-35)
PSV 25-46 (53-28)
Willem II 26-44 (37-34)

Het fel op de bal jagende Feyenoord kwam op voorsprong via Toornstra, die na een voorzet van Tyrell Malacia de bal knap in de verre hoek schoot. Berghuis benutte daarna voor de zevende keer dit seizoen een strafschop na hands van Dries Saddiki.

De eerste helft was zeer naar de zin van Feyenoord-trainer Dick Advocaat. "Het was uitstekend. Iedereen deed wat hij moet doen en we gaven weinig kansen weg. Complimenten voor de ploeg, we zijn aardig bezig."

Minder interviews vanwege coronavirus

Advocaat deed zijn verhaal in de mixed-zone, waar ook aanvoerder Steven Berghuis zich liet zien. De andere spelers mochten daar vanwege het coronavirus niet naartoe. "Heerlijk, minder interviews", aldus een cynische Berghuis.

Ook Advocaat zag er de humor wel van in. "Waarom ik hier wel ben? Ik ben sterk, hè. Nee, de mensen die daar gespecialiseerd in zijn geven dat signaal en dat is niet voor niks."

Bekijk in de videocarrousel hieronder interviews met Dick Advocaat, Steven Berghuis en Adrie Koster.

Willem II begon met opgestroopte mouwen aan de tweede helft en Mike Trésor Ndayishimiye was dicht bij de 1-2 (zijnet). Daarna had Feyenoord weer de overhand.

De Rotterdammers kregen nog drie grote kansen, maar een pass van Narsingh op Robert Bozenik was niet zuiver en bij counters schoot Narsingh eerst naast en daarna recht op de keeper.