Spelers Feyenoord vieren feest ANP

De finale van de KNVB-beker op 19 april gaat tussen FC Utrecht en Feyenoord. De Rotterdammers maakten in een kletsnatte Kuip op niet mis te verstane wijze een einde aan het bekersprookje van NAC Breda: 7-1.

Feyenoord mag zich daardoor gaan opmaken voor zijn achttiende eindstrijd. Het won tot nu toe dertien keer de zogeheten dennenappel. Dick Advocaat staat als trainer voor de vierde keer in de finale.

Hij kon al halverwege de eerste helft rustig achteroverleunen. NAC begon nog wel aardig, maar stortte na de 1-0 van Marcos Senesi als een kaartenhuis in elkaar. De Argentijn kopte raak uit een vrije trap van Steven Berghuis.

Marcos Senesi viert de 1-0 met Eric Botteghin ANP

In een tijdsbestek van een kwartier voegde Feyenoord daar drie treffers aan toe. Berghuis benutte een penalty na ingrijpen van de VAR, die een overtreding van Nacho Monsalve op Eric Botteghin constateerde.

Robert Bozenik profiteerde met een tackle van getreuzel van doelman Nick Olij en de als linksbuiten opererende Ridgeciano Haps zag zijn inzet via de onderkant van de lat binnen vallen.

Nachtmerrie

NAC, dat eerder in het bekertoernooi FC Emmen, PSV en AZ had uitgeschakeld, zag zijn sprookje zo veranderen in een heuse nachtmerrie en kreeg op slag van rust nog een mokerslag te verwerken.

Berghuis etaleerde zijn klasse en stiftte de bal op prachtige wijze over Olij heen. Met afstand de mooiste goal van de avond.

Steven Berghuis kan het nauwelijks geloven: zijn prachtige stift betekent de 5-0 Pro Shots

Advocaat liet Senesi en Leroy Fer halverwege logischerwijs achter in de kleedkamer. Beiden stonden op scherp. Berghuis, die bij een gele kaart ook geschorst zou zijn voor de finale, mocht nog even blijven staan.

Hattrick Berghuis

De aanvoerder van de Rotterdammers noteerde kort na rust vanaf de stip zijn derde doelpunt, na een overtreding van Monsalve op Bozenik. Kort daarvoor blunderde Justin Bijlow bij een kopbal van Jan Paul van Hecke.

Advocaat haalde Berghuis bij die 6-1 stand naar de kant en zag zijn ploeg freewheelend het einde halen. In de slotfase bepaalde Luciano Narsingh de eindstand uit een strafschop op 7-1. NAC-verdediger Roger Riera kreeg zijn tweede gele kaart.

Utrecht, dat een dag eerder Ajax elimineerde, is voor Feyenoord nu nog het enige struikelblok op weg naar een veertiende bekertriomf.

Statistieken Feyenoord-NAC Breda

STER reclame