NOS Sport

ISU wil afgelast WK shorttrack later dit jaar alsnog op kalender zetten

ISU-voorzitter Dijkema: 'WK shorttrack mogelijk naar later dit jaar'

Als het aan de internationale schaatsunie (ISU) ligt, vinden de wereldkampioenschappen shorttrack van 2020 later dit jaar alsnog plaats. Het toernooi, gepland voor half maart in het Zuid-Koreaanse Seoul, werd deze week vanwege de crisis rond het coronavirus afgelast.

Volgens de Nederlandse ISU-voorzitter Jan Dijkema is de schaatsunie druk op zoek naar een ander moment voor de WK. "We proberen op een zo kort mogelijke termijn een beslissing te nemen."

"Het is niet te verwachten dat de kampioenschappen op korte termijn doorgaan. Maar ik sluit niet uit dat het toernooi later in het jaar, afhankelijk van de ontwikkelingen rond het coronavirus, kan plaatsvinden", aldus Dijkema.

In dat geval worden de WK in het najaar van 2020 georganiseerd, wanneer het nieuwe shorttrackseizoen is begonnen. Enkele maanden later, in maart 2021, vinden in Rotterdam de volgende WK plaats.

'Vervelende beslissing'

De ISU maakte afgelopen woensdag bekend dat de WK in Seoul volgende maand niet door zouden gaan. "Een heel vervelende beslissing", zegt Dijkema. "Je bereidt zo'n kampioenschap al drie jaar voor. Als dat op het laatste moment moet worden afgelast, is dat knap vervelend."

"Maar de situatie in Zuid-Korea was duidelijk. Het coronavirus is zo evident aanwezig dat de ijsbaan op een gegeven moment gesloten werd. Dan is er geen andere keus."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl