Suzanne Schulting
NOS Schaatsen

ISU zet streep door WK shorttrack in verband met coronavirus

De wereldkampioenschappen shorttrack in Seoul zijn vanwege de uitbraak van het coronavirus afgelast. De WK in de Zuid-Koreaanse hoofdstad zouden van 13 tot en met 15 maart plaatsvinden, maar de internationale schaatsbond zet er nu een streep door.

Of het toernooi deze winter in het geheel niet doorgaat, is nog de vraag. De ISU laat weten te overwegen het toernooi te verplaatsen naar een andere locatie of een nieuwe datum te zoeken voor het evenement.

Zuid-Korea is een van de landen waar het virus momenteel hard toeslaat. Er zijn inmiddels elf doden geteld en bijna negenhonderd besmettingen.

Suzanne Schulting is regerend wereldkampioene shorttrack en had zich dit seizoen ten doel gesteld haar titel in Seoul te prolongeren. De Friezin noemt het zuur dat de WK niet doorgaan, maar zegt ook de maatregel volledig te begrijpen. "Als dit de beste beslissing is, is dit de beste beslissing. En dan heb ik daar verder niks tegen in te brengen."

Schulting over geannuleerd WK: 'Balen, maar niks tegen in te brengen'

Bondscoach Jeroen Otter baalt evenzeer dat de WK niet doorgaan, maar toont net als Schulting begrip voor het besluit van de schaatsbond. "Hier werken we het hele jaar naartoe. Dit is een klap in het gezicht van veel atleten. Maar dit speelt wel al een aantal weken in ons achterhoofd en we begrijpen het wel natuurlijk."

Naast de WK shorttrack werd maandag ook bekend dat de WK tafeltennis voor landenteams in de Zuid-Koreaanse stad Busan zijn uitgesteld vanwege het virus. Het toernooi, dat voor eind maart gepland stond, wordt mogelijk verplaatst naar eind juni.

"Gezien de onzekerheid en de veranderende situatie in Zuid-Korea vanwege de uitbraak van het virus in het hele land, is dit besluit genomen omwille van de gezondheid en veiligheid van spelers, officials en fans", beargumenteerde de ITTF die keuze.

Namens Nederland zouden het mannen- en vrouwenteam naar Busan afreizen. De vrouwen waren geplaatst voor het hoofdtoernooi, de mannen zouden uitkomen in de tweede categorie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl