Keepster Debby Willemsz tijdens de halve finale van de EK in Boedapest
NOS Sport

OKT waterpolovrouwen vanwege coronavirus verplaatst naar mei

Zwembond FINA heeft het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) waterpolo voor vrouwen verplaatst naar eind mei. Het toernooi staat nu van 17 tot en met 24 mei op het programma.

Het OKT zou in eerste instantie half maart plaatsvinden in het Noord-Italiaanse Triëst. Door dat moment ging vanwege de crisis rond het coronavirus in Italië eerder deze week een streep.

Belangrijk voor Oranje

De Nederlandse waterpolosters zijn op het OKT aangewezen om zich voor het eerst sinds de gouden medaille van 2008 te plaatsen voor de Olympische Spelen.

"Voor ons is het lastig. We hadden een plan gemaakt tot en met 14 maart", zegt bondscoach Arno Havenga. "We moeten even terug naar de tekentafel. Maandag gaan we met de staf bij elkaar zitten."

"We starten natuurlijk niet vanaf nul. De ploeg is fit en klaar voor een toernooi. Nu moeten we periodiseren en ervoor zorgen dat de speelsters er over een week of tien, elf opnieuw klaar voor zijn."

Uitbraak in Noord-Italië

Op 20 april besluit de FINA of het OKT in Triëst georganiseerd kan worden of dat er een andere gaststad wordt gekozen.

Het noorden van Italië kampt sinds vorige week vrijdag met een uitbraak van het coronavirus. Tot nog toe zijn 21 mensen in de regio overleden aan de gevolgen van het virus. De twee Nederlanders die besmet zijn geraakt, waren onlangs in Noord-Italië geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl