Maud Megens aan de bal in de halve finale van het EK tegen Rusland
NOS Sport

Coronavirus legt sportwereld lam: OKT waterpolo en Six Nations-duel geschrapt

Nadat eerder vandaag al bekend was geworden dat de WK shorttrack niet doorgaan vanwege de crisis rond het coronavirus, zijn nu ook het olympisch kwalificatietoernooi waterpolo voor vrouwen in het Noord-Italiaanse Triëst en de rugbywedstrijd Ierland-Italië in Dublin afgelast.

De internationale zwembond FINA besloot een streep te zetten door het olympisch kwalificatietoernooi waterpolo in Triëst (8-15 maart), waar ook de Nederlandse vrouwen actief zouden zijn.

De ploeg van bondscoach Arno Havenga greep bij de EK in Boedapest in januari net naast de medailles. Bij een finaleplaats zouden de waterpolosters verzekerd zijn van een olympisch ticket. Nederland eindigde echter als vierde en is daardoor aangewezen op het OKT om zich voor het eerst sinds het goud van 2008 te plaatsen voor de Spelen.

Wanneer en waar het OKT nu gespeeld zal worden, is niet bekend. De mannen spelen van 22 tot 29 maart in Rotterdam om olympische tickets.

Ierland weert Italiaanse rugbyers

Het besluit om het rugbyduel Ierland-Italië te annuleren werd genomen door de Ierse rugbybond, nadat de Ierse minister voor Volksgezondheid Simon Harris daartoe een dringende oproep had gedaan.

Minister Harris zei de verspreiding van het coronavirus te willen tegengaan. In Ierland zijn nog geen gevallen van besmetting met het coronavirus bekend. In Italië daarentegen zijn de afgelopen dagen veel zieken gemeld.

De sportwereld lijkt de voorbije dagen meer en meer in de greep te raken van het coronavirus. Onderstaand een overzicht van evenementen die als gevolg van de ziekte zijn geschrapt of uitgesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl