ANP / bewerking NOS

Goedemorgen! De GGD Hart voor Brabant komt vandaag waarschijnlijk met nieuws over de coronapatiënt in een Tilburgs ziekenhuis. Want met wie heeft hij de afgelopen dagen contact gehad? En vanmiddag wordt duidelijk welke stad wordt uitgeroepen tot beste fietsstad van het land.

In de ochtend schijnt er een waterig zonnetje, maar 's middags raakt het bewolkt en later volgt er regen. In het noordoosten valt mogelijk eerst wat natte sneeuw. Het wordt rond 7 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Naar aanleiding van de eerste besmetting met het coronavirus in Nederland is de GGD Hart voor Brabant bezig met een contactonderzoek. In de loop van de dag zal er een beeld zijn van waar de man de afgelopen dagen geweest is en met wie hij contact gehad heeft. Bekend is dat hij onlangs in Lombardije was, in Noord-Italië. Volgens Omroep Brabant heeft hij ook carnaval gevierd.
  • In de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp gaat het liquidatieproces Marengo verder. De strafzaak rond Ridouan Taghi heeft in totaal zeventien verdachten, onder wie Taghi zelf en zijn veronderstelde rechterhand Said R..
  • Waar is het echt lekker fietsen? Die vraag wordt vanmiddag beantwoord bij de verkiezing Fietsstad van het Jaar. Schiermonnikoog dingt mee maar ook Enschede, Scherpenzeel, Winterswijk en Veenendaal maken kans op de titel. Ruim 45.000 fietsers gaven hun mening over de kwaliteit van het fietsen in hun omgeving.

Wat heb je gemist?

Het grootste nieuws waren de updates rondom de eerste coronabesmetting in Nederland. Volgens verschillende media gaat het om een man van 56 uit Loon op Zand. Hij is woensdag al opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en verblijft daar in isolatie. Burgemeester Weterings van Tilburg zegt dat het naar omstandigheden goed gaat met hem.

De man heeft zichzelf gemeld bij het ziekenhuis na een bezoek aan de regio rond Milaan, het Noord-Italiaanse Lombardije. Bij het ziekenhuis werd volgens het RIVM snel herkend dat er mogelijk sprake was van een infectie met het coronavirus.

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg ANP

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De dochter van een voortvluchtige Mexicaanse drugsbaas is gearresteerd in Washington, waar ze was om een proces tegen haar broer bij te wonen. Jessica Johanna Oseguera wordt ervan verdacht zaken te doen met bedrijven die volgens het Amerikaanse ministerie van Financiën in de internationale handel in verdovende middelen zitten. Voor de gouden tip die tot de arrestatie van haar vader Nemesio Oseguera Cervantes leidt, is tien miljoen dollar uitgeloofd:

https://twitter.com/DEALOSANGELES/status/1052955028938510337/photo/1

Fijne vrijdag!

STER reclame