NOS Voetbal

Boschker en Brama juichen bij zege Twente op AZ

Bekijk de samenvatting van FC Twente-AZ

Beide clubs konden een zege goed gebruiken, maar de winst bij FC Twente-AZ ging naar de thuisploeg. De Tukkers wonnen door goals van Giorgi Aburjania en Queensy Menig met 2-0.

In Enschede ging het de afgelopen week veel over clubicoon Wout Brama. In een uitgelekt gesprek met supporters beklaagden assistent Sander Boschker, ook een clubicoon, en trainer Gonzalo García García zich over de negatieve invloed van Brama op de sfeer in de kleedkamer.

Gewoon op de bank

Ondanks alles zat Brama tegen AZ gewoon op de bank bij Twente, net als García García en Boschker. Op de tribune waren spandoeken te zien voor Brama, ook voor Boschker en tegen technisch directeur Ted van Leeuwen.

 • Pro Shots
  Wout Brama kan lachen
 • NOS
  Volgens de FC Twente-fans ligt het allemaal aan Ted van Leeuwen, en niet aan Wout Brama of Sander Boschker
 • Pro Shots
  Spandoek tegen Ted van Leeuwen
 • Pro Shots
  Een kopduel met Twente-speler Oriol Busquets
 • ANP
  Haris Vuckic en Giorgi Aburjania vieren de goal van laatstgenoemde Georgiër

AZ oogde inspiratieloos, speelde slordig en had geen antwoord op het fysieke spel van Twente. Noa Lang raakte al snel de lat, Aboerjania opende met een fraaie vrije trap de score en Menig zorgde voor fraaie 2-0 na balverlies van AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners.

Kans De Wit

In de eerste vier minuten na rust kreeg Twente al drie kansen op de 3-0. Bij AZ lukte er ook daarna bar weinig. Twente-doelman Joël Drommel dook een kopbal van De Wit uit de kruising. Twente bleef ook gevaarlijk en hield probleemloos stand.

De zege komt als geroepen voor Twente na een roerige week. Tegen het einde klonk er ook steun voor zowel Brama, die op de bank bleef, als Boschker. Bij AZ is de hosannastemming van voor de winterstop ver weg. Afgelopen woensdag de uitschakeling door NAC Breda in de KNVB-beker en nu al de tweede competitienederlaag van 2020.

'Opkrabbelen en doorgaan'

"Ontzettend slecht gespeeld", sprak AZ-trainer Arne Slot na afloop. "De minste wedstrijd van het seizoen", stelde aanvoerder Koopmeiners. "Nu opkrabbelen en doorgaan. We moeten ons geen dip laten aanpraten."

Bij FC Twente een heel ander geluid. Aanvoerder Peet Bijen was blij dat Twente "zichzelf en de fans had beloond" en trainer Gonzalo García García sprak van "misschien wel de beste wedstrijd va het seizoen".

Kijk hieronder naar de reacties van Gonzalo García García, Arne Slot, Queensy Menig, Peet Bijen en Teun Koopmeiners.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl