Robin Schouten schreeuwt het uit na zijn 2-0 tegen AZ
NOS VoetbalAangepast

NAC knikkert na PSV ook AZ uit de beker en bereikt halve finales

NAC Breda heeft voor een nieuwe stunt gezorgd in de KNVB-beker. De huidige nummer zes van de eerste divisie versloeg AZ in Alkmaar met 3-1 en staat daardoor in de halve finales. Een ronde eerder werd PSV al uit de beker gekegeld door NAC.

In de halve finales, die begin maart worden gespeeld, is de winnaar van het duel sc Heerenveen-Feyenoord (donderdag 20.45 uur) de tegenstander van de Bredanaars.

NAC verdedigde geconcentreerd en brak soms venijnig uit. AZ was beter en kreeg ook kansen, maar stond na 35 minuten plots met 1-0 achter door een van richting veranderd schot van Mounir El Allouchi.

  • Pro Shots
    Het volle uitvak van NAC in Alkmaar
  • Pro Shots
    Teun Koopmeiners in actie in het bekerduel met NAC Breda
  • Pro Shots
    Mounir El Allouchi wordt bedankt voor zijn goal tegen AZ

Toen de in Alkmaar geboren en bij AZ opgeleide verdediger Robin Schouten een kwartier na rust uit een counter ook nog 2-0 maakte, was Alkmaar in last.

Oussama Idrissi, de man in vorm bij de thuisploeg, hield AZ in de race met een prachtig schot van grote afstand dat onhoudbaar in de kruising vloog. Daarna lukte echter weinig meer bij AZ.

Noblejas deelt genadeklap uit

Javier Noblejas deelde vervolgens de genadeklap uit. Hij pingelde zich langs twee AZ-verdedigers en vond vervolgens met een laag schot de verre hoek.

Bekijk hieronder de reacties van NAC-trainer Peter Hyballa, NAC-verdediger Robin Schouten en AZ-trainer Arne Slot.

Daarmee gaf hij het startsein voor een groot feest bij het elftal van de recent aangestelde trainer Peter Hyballa en het volle vak met fans uit Breda.

NAC heeft in 2020 tot nu toe vaker een tegenstander uit de eredivisie (AZ en PSV) dan uit de eerste divisie (Jong AZ) verslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl