De misère bij PSV duurt voort. De Eindhovenaren namen donderdagavond met een 2-0 nederlaag bij eerstedivisionist NAC Breda afscheid van het bekertoernooi. Ook in 1994, 2004 en 2007 werd PSV door NAC geëlimineerd.

Na het 1-1 gelijkspel van afgelopen zondag bij VVV-Venlo, door een late goal van Denzel Dumfries, kreeg de ploeg van Ernest Faber snel de kans op enig eerherstel.

Maar in Breda was PSV andermaal geen schim van zichzelf. In de povere eerste helft testte alleen Mo Ihattaren NAC-doelman Nick Olij. Aan de andere kant zag Arno Verschueren zijn poging op de bovenkant van de lat belanden.

Faber bracht in de rust de van blessureleed herstelde Sam Lammers in de ploeg, maar de spits kon logischerwijs nog niet zijn stempel drukken op het geplaagde PSV.

Ihattaren zag een vrije trap vanaf rechts gekeerd worden door een alerte Olij, maar vervolgens was het woord aan NAC, de nummer vijf van de eerste divisie.

Verschueren bediende de geheel vrijstaande Othmane Boussaid, die PSV-keeper Lars Unnerstall in tweede instantie passeerde.

Kort nadat Olij een poging van Steven Bergwijn onschadelijk had gemaakt, kreeg Timo Baumgart de rode kaart. De verdediger van PSV vergreep zich aan de doorgebroken Boussaid en moest vertrekken.

Bekijk hieronder de reacties van Nick Viergever en Othmane Boussaid:

Met een man meer breidde NAC de score nog verder uit. Ivan Ilic schoot, met hulp van Nick Viergever, de bal in het doel. Daniel Schwaab leidde de 2-0 in met een kapitale fout.

Zo is het lek bij PSV nog lang niet boven. Na de Europese uitschakeling volgde dit keer de bekerexit. In de eredivisie staat het als nummer vier bovendien een straatlengte achter op koploper Ajax. In januari is het rampseizoen derhalve compleet.

Stuntploeg NAC zal het een zorg zijn en is kwartfinalist. Volgende maand wacht een treffen met AZ in Alkmaar.

Statistieken NAC Breda-PSV

STER reclame