NOS Voetbal

Staf Twente neemt Brama terug in selectie: 'Denken dat dit nu het beste is'

Twente-coach García: 'Wil net als Brama het beste voor de club'

Slechte resultaten, een uitgelekt gesprek met boze supporters en een conflict met clubicoon Wout Brama. Volgens Gonzalo García García is het trainerschap van FC Twente momenteel "een experience".

Afgelopen dinsdag kwam de situatie in Enschede tot een uitbarsting. Nadat Twente had verloren van FC Emmen (2-0), werd de spelersbus bij terugkeer op het trainingscomplex opgewacht door een groep fans.

Brama bij selectie

Binnen volgde een gesprek, dat door een van de aanwezige supporters werd opgenomen en vervolgens naar buiten werd gelekt. Te horen was hoe García en zijn assistent Sander Boschker uithaalden naar Brama.

De 33-jarige speler, die bij de fans grote populariteit geniet, zou in de spelersgroep voor wrijving zorgen. Toch zit Brama morgen voor het duel met AZ - na lange tijd - weer bij de selectie.

"Dat is mijn beslissing", zegt García. "We zijn professioneel. Wout en ik willen beiden het beste voor de club. Verder is er genoeg over gezegd. De club heeft gemeld wat er is besproken tussen ons."

Twente-icoon Wout Brama

Volgens een statement van Twente, dat woensdag werd gepubliceerd, zijn er tussen Brama en de technische staf "verschillen van inzicht, maar er is wel een professionele basis om met elkaar verder te gaan".

Door Brama's terugkeer in de wedstrijdselectie moet de rust in Enschede weer enigszins terugkeren. "Wij denken dat dit nu het beste is. We zullen morgen zien of dat ook zo is", aldus García.

De 36-jarige trainer was niet boos over het uitlekken van de opname van het gesprek met de supporters. "Nee, dat niet. Ik vond het wel jammer."

"Het is mijn werk. Ik hou van voetbal, hou ervan om met de jongens te werken naar een doel. Dat is het mooiste aan voetbal. De rest is bullshit, maar hoort er ook bij."

De geplaagde Gonzalo García

Twente staat momenteel op de dertiende plaats in de eredivisie. De komende weken wacht een zwaar programma. Na AZ volgen ontmoetingen met Utrecht, Heerenveen, Vitesse en Ajax.

"We moeten verder. Morgen hebben we een belangrijke wedstrijd, tegen een van de beste ploegen in de competitie", weet García. We hebben de laatste wedstrijd verloren en zijn teleurgesteld, maar het gevoel in de groep is desondanks goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl