Wout Brama
NOS Voetbal

Statement Twente over kwestie Brama: clubbelang boven individueel belang

FC Twente is met een statement naar buiten gekomen naar aanleiding van de uitspraken die zijn gedaan door trainer Gonzalo García García en diens assistent Sander Boschker over de negatieve invloed van Wout Brama binnen de club.

Twente meldt dat er een 'intensief gesprek' heeft plaatsgevonden tussen technisch directeur Ted van Leeuwen, de trainersstaf en Brama. "Er zijn verschillen van inzicht, maar er is wel een professionele basis om met elkaar verder te gaan", schrijft de club.

In het gesprek werd benadrukt dat het clubbelang - Twente strijdt tegen degradatie - voorop staat. "Dat overstijgt elk individueel belang. Vanuit die positie heeft iedereen zich uitgesproken, dat waren moeilijke en soms emotionele momenten", aldus Twente in de verklaring.

Na een goede seizoensstart is Twente gezakt naar de dertiende plaats in de eredivisie, drie punten boven een degradatieplaats. Na de 2-0 nederlaag dinsdagavond bij FC Emmen werd de spelersbus opgewacht door boze fans. Kort daarna vond een gesprek plaats tussen de technische staf en een delegatie van de ontevreden supporters.

Uitgelekt gesprek

Een dag later is een opname van dat gesprek uitgelekt naar de regionale tv-zender RTV Oost. Te horen is dat Garcia Garcia en Boschker stevige kritiek uiten op Brama. Volgens de trainer en zijn assistent is Brama, die geliefd is bij de supporters vanwege zijn verdiensten voor de club, een dissonant in de huidige spelersgroep.

"Wout werkt op de spelersgroep als, ik wil niet zeggen vergif, maar hij is wel iemand die voor wrijving zorgt", vertelt Boschker tijdens het gesprek.

Twente stelt het 'een zeer kwalijke zaak' te vinden dat er door een supporter opnames zijn gemaakt van het gesprek en dat die verspreid zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl