Het ING-kantoor waar de brief ontplofte
NOS NieuwsAangepast

Bombrief gaat af bij hoofdkantoor ING in Amsterdam

In het hoofdkantoor van ING in Amsterdam is een bombrief afgegaan. Een persoon heeft rook ingeademd, meldt de politie. Hij of zij is uit voorzorg gecontroleerd door ambulancepersoneel en maakt het goed.

Volgens ING ging de bom af toen een medewerker van de bank de brief openmaakte. Dat gebeurde rond 12.00 uur.

De politie is een onderzoek gestart in het bankkantoor in de Bijlmer. Ook medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie zijn aanwezig om de plek waar de bom afging te onderzoeken.

Er was veel politie bij het pand:

Politie bij kantoor ING in Amsterdam na bombrief

Vanochtend werd ook een bombrief gevonden bij een bedrijfspand in Leusden. Dat explosief ging niet af en werd onschadelijk gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie.

Gisteren ontploften twee bombrieven in Amsterdam en Kerkrade, daarbij raakte niemand gewond. Volgens de politie worden de brieven verstuurd door een afperser die een bedrag in bitcoins eist.

Onderzocht wordt of de bombrief in Amsterdam van dezelfde persoon komt:

Politie laat weinig los over onderzoek

Vanochtend belde een postbezorger naar de politie toen hij in Oudenbosch rook uit een pakketje zag komen. Na onderzoek bleek dat er sprake was van vals alarm.

In het pakketje zat een fles met een middel dat wordt gebruikt in koelsystemen. Vermoedelijk was de rook hierdoor ontstaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl