Politiemensen overleggen met medewerkers van de brandweer en de EOD bij het pand in Leusden
NOS NieuwsAangepast

Bombrief gevonden in Leusden, bedrijf trok tijdig aan de bel

Een verdachte brief die vanochtend werd gevonden bij een softwarebedrijf in Leusden was een bombrief. Hij is onschadelijk gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst en veiliggesteld voor onderzoek. Niemand is gewond geraakt.

Mogelijk is er een verband met bombrieven die eerder werden afgeleverd bij andere bedrijven, meldt de politie.

De brief was binnengekomen bij softwarebedrijf Unisys, dat zich richt op betalingsverkeer. Naar aanleiding van de waarschuwing die de politie gisteren deed, belde het bedrijf vanochtend de politie.

Bombrieven

Gisteren ontploften twee bombrieven in Amsterdam en Kerkrade. Daarbij vielen geen gewonden. Volgens de politie worden de brieven verstuurd door een afperser, die een bedrag in bitcoins eist.

Ook vorige maand werd een aantal bombrieven bezorgd bij bedrijven in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Mogelijk is een persoon voor alle brieven verantwoordelijk.

Na de incidenten gisteren gaf de politie een foto vrij van een van de bombrieven. Bedrijven werden opgeroepen om alert te zijn op witte enveloppen met een verdikking, met twee postzegels erop en met de geadresseerde op een geprint papierstuk in een geplastificeerd deel van de envelop.

Hoe herken je een bombrief tussen alle post op de mat? Een expert legt het uit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl