NOS Nieuws

Wekdienst 6/2: uitspraak 'tattookillers'-proces en ruimtevrouw keert terug

Goedemorgen! De rechter doet uitspraak in de 'tattookillers'-zaak. En de Amerikaanse Christina Koch keert terug na een ruimtereis van 328 dagen.

Het weer: het is wisselend bewolkt. Vooral in de zuidelijke helft van het land kan de zon doorbreken. Het blijft droog en vanmiddag is het 6 tot 8 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vanmiddag doet de rechtbank Rotterdam uitspraak in de zogenoemde 'tattookillers'-zaak. De vier verdachten, die elk een grote Chinese tattoo op hun rug hebben, worden verdacht van een moord in 2009.
  • In de Tweede Kamer is een hoorzitting over de crash van een Turkish Airlines-toestel in 2009. Fabrikant Boeing zou druk hebben uitgeoefend om het rapport te beïnvloeden. Boeing weigert naar de Kamer te komen.
  • De Amerikaanse Christina Koch keert terug na een ruimtereis van 328 dagen. Dat is een record voor vrouwen. Het vorige record stond op 289 dagen.

Wat heb je gemist?

President Trump wordt definitief niet afgezet. De Amerikaanse Senaat heeft zoals verwacht Trump in het impeachment-proces vrijgesproken van machtsmisbruik en tegenwerking van het Congres.

Alle Democratische senatoren waren voor het afzetten van de president, alle Republikeinen behalve Mitt Romney tegen. Hij is daarmee de eerste senator ooit die voor het afzetten van een president van zijn eigen partij stemt.

Senaat spreekt Trump vrij in impeachment

Ander nieuws uit de nacht:

  • Bedrijven en instellingen hebben vorig jaar bijna 27.000 datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Daaronder valt ook ransomware, waarbij bestanden op slot worden gezet totdat het slachtoffer betaalt.
  • Boeren verenigd in de Farmers Defence Force hebben alsnog excuses aangeboden voor een verklaring die gisteren werd uitgegeven. Daarin haalde de boerenactiegroep uit naar "vleesbazen en zuivelbobo's" die "als een Judas de sector verraden."
  • Het aantal doden door het vliegtuigongeluk gisteren op een luchthaven in de Turkse stad Istanbul is opgelopen naar drie. 179 inzittenden raakten gewond.
  • Het aantal besmettingen met het coronavirus op het cruiseschip dat in de Japanse stad Yokohama ligt is opgelopen tot 20. Gisteren waren dat er nog 10.

En dan nog even dit:

Winkelketen Zeeman haalt speelgoedslijm terug dat de afgelopen maanden in Europese winkels is verkocht. In het speelgoedslijm blijkt te veel van de chemische stof boor te zitten. Dat kan bij kinderen leiden tot diarree, misselijkheid en huidirritatie. Het kan ook schadelijk zijn voor de vruchtbaarheid.

Dit is het slijm waar het om gaat:

Het speelgoedslijm is uit de schappen gehaald. Consumenten kunnen het naar de winkel terugbrengen en krijgen hun geld terug.

Fijne donderdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl