Een havenmedewerker loopt op de kade voor de Diamond Princess
NOS NieuwsAangepast

Meer besmettingen, vijf Nederlanders aan boord van corona-cruiseschip Japan

Het aantal besmettingen met het coronavirus op het cruiseschip dat in de haven van de Japanse stad Yokohama ligt, is opgelopen tot twintig. Gisteren waren dat er nog tien. De passagiers worden nog volop onderzocht.

Daarnaast heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken inmiddels contact met vijf Nederlanders op het schip. Eerder was al bekend dat er drie Nederlanders aan boord waren. Geen van de Nederlanders lijkt besmet met het virus, aldus het ministerie.

Quarantaine

De 3700 opvarenden van het schip Diamond Princess zitten sinds het weekend in quarantaine aan boord bij de plaats Yokohama, nadat een eerdere passagier met het virus besmet was geraakt.

Gisteren vertelde een van de Nederlandse opvarenden dat ze van de autoriteiten hun cabine niet mogen verlaten. "We kunnen de deur niet open doen en over de gang lopen."

Passagier 'corona-cruiseschip': 'We zijn tot de cabine veroordeeld'

Het aantal besmettingen met de recente longziekte wereldwijd is het laatste etmaal fors toegenomen, meldt de directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. In totaal is nu bij 28.018 mensen het virus vastgesteld. Het aantal dodelijke slachtoffers staat op 563.

WHO-directeur Tedros Adhanom Ghebreyesus heeft in Genève de internationale gemeenschap opgeroepen om 675 miljoen dollar te investeren om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl