AFP
NOS Wielrennen

Fuglsang verdacht van banden met dopingarts Ferrari

De Deense wielrenner Jakob Fuglsang wordt door anti-dopingbureau CADF in verband gebracht met dopingarts Michele Ferrari, zo melden de Deense krant Politiken en andere Deense en Noorse media (Politiken, VG en DR) op basis van een geheim rapport.

Volgens het rapport van het CADF uit de zomer van 2019 is Ferrari, berucht vanwege samenwerking met onder anderen Lance Armstrong, nog steeds actief in het verstrekken van doping aan renners van Astana. De Kazachse ploeg wordt geleid door Aleksandr Vinokoerov, in zijn tijd als renner al verdacht van banden met Ferrari en bestraft voor zijn dopinggebruik.

Ferrari was volgens het rapport bij de Astana-ploeg tijdens de Vuelta a Catalunya in maart vorig jaar en had onlangs een ontmoeting met Fuglsang en ploeggenoot Aleksej Loetsenko in Nice en/of Monaco. De uitvalsbasis van Ferrari zou het Zwitserse Lugano zijn.

AFP
2004: Michele Ferrari verlaat de rechtbank in Bologna

Ferrari werd in 2012 vanwege zijn dopingpraktijken met Armstrong voor het leven geschorst. Twee jaar later werd hij door de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport ook al in verband gebracht met Astana.

Astana, Ferrari en Fuglsang hebben niet gereageerd op een verzoek om een reactie aan de Deense en Noorse media. Wel hebben de Noorse en Deense media naar eigen zeggen twaalf bronnen gesproken die Fuglsang tijdens een training hebben gezien met Ferrari.

De 34-jarige Fuglsang rijdt sinds 2013 voor Astana. Afgelopen jaar beleefde hij het beste seizoen uit zijn loopbaan met onder meer overwinningen in Luik-Bastenaken-Luik en het Critérium du Dauphiné, een tweede plaats in de Waalse Pijl en een derde plaats in de Amstel Gold Race. In 2018 werd hij twaalfde in de Tour de France. Hij is momenteel de nummer twee van de UCI-wereldranglijst, zijn beste positie ooit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl