Michele Ferrari AFP

Het net begint zich te sluiten rond de wielerploeg van Astana. Volgens de sportkrant La Gazzetta dello Sport heeft het Italiaanse olympisch comité (CONI) bewijs dat er contacten bestaan tussen Astana en de omstreden Italiaanse dopingdokter Michele Ferrari.

CONI zou foto's hebben waarop de dokter, die levenslang is geschorst naar aanleiding van het USADA-rapport, te zien is in het hotel van de Kazachse ploeg in Montecatini Terme. De foto's dateren uit november vorig jaar.

Dopingpraktijken

Ferrari is de afgelopen jaren herhaaldelijk in verband gebracht met dopingpraktijken. Dat begon al in 1999, toen hij toegaf dat de verbetering van het werelduurrecord wielrennen door Francesco Moser in 1984 met behulp van bloeddoping was bereikt.

Bovendien werkte hij samen met wielerploegen als Gewiss en US Postal. Later werd bekend dat bij beide ploegen doping werd gebruikt.

Ook begeleidde Ferrari veel individuele renners. Aleksandr Vinokoerov, op dit moment manager van Astana, maakte in 2007 bekend dat hij ook samenwerkte met Ferrari. Enkele weken later werd de Kazak betrapt op bloeddoping.

STER reclame