Een uitgelaten Steven Bergwijn na zijn treffer voor de Spurs bij zijn debuut

Bergwijn beleeft droomdebuut bij zege Tottenham op Manchester City

Terwijl zijn oude club PSV in Amsterdam aan de bak moest in de topper tegen Ajax, beleefde Steven Bergwijn een droomdebuut in de Premier League.

Nog geen week na zijn met veel tumult omgeven overgang stond hij al in de basis bij Tottenham Hotspur en verzorgde de op links geposteerde aanvaller prompt de openingsgoal tegen Manchester City, dat in Londen geflatteerd met 2-0 kopje-onder ging en koploper Liverpool verder uit zicht zag verdwijnen.

Manchester City-spits Sergio Agüero mist een kans

De Spurs, die jacht maken op een plaats bij de eerste vier en daarmee een Champions League-ticket, speelden compact. City vond daardoor weinig openingen, maar kreeg wel twee grote kansen.

Een schot van Sergio Agüero belandde via doelman Hugo Lloris tegen de paal, terwijl Ilkay Gündogan een strafschop (na een overtreding van Serge Aurier op Agüero, zo besliste de VAR) gestopt zag worden.

Geen nieuwe strafschop

Na die misser vanaf elf meter stormden lloris en City-speler Raheem Stering op de bal af en leek de doelman een overtreding te begaan. Een tweede penalty bleef de thuisploeg echter bespaard.

Hugo Lloris heeft net een strafschop gestopt, maar lijkt er meteen weer eentje te veroorzaken

Ook na rust had Manchester City het betere van het spel en kreeg het binnen een paar minuten weer twee dotten van kansen. Toby Alderweireld redde op de lijn en Gündogan schoot voor open doel hoog over.

Nadat Oleksandr Zintsjenko in de zestigste minuut tegen zijn tweede gele kaart was opgelopen, kropen de elf van Tottenham wat meer uit de schulp. En al na drie minuten met succes: Bergwijn nam de bal op de rand van het strafschopgebied met de borst aan en haalde met een volley uit.

Kort daarop verliet de Oranje-international met krampverschijnselen het veld en gooide Son Heung-min het duel in het slot, al wist City ook met tien man nog enkele kansen te creëren.