Roberto Firmino en Jordan Henderson vieren een treffer tegen Southampton

Liverpool walst na rust over Southampton heen

Liverpool heeft in de Premier League zijn 24ste zege in 25 duels geboekt. De soevereine koploper had het één helft lastig tegen Southampton, maar stelde na de rust snel orde op zaken: 4-0.

De aantrekkelijke eerste helft leverde achttien doelpogingen op. Liefst tien daarvan kwamen van de bezoekers, maar onder meer Danny Ings (oud-Liverpool) en Shane Long scoorden niet.

Een spannend tweede bedrijf lag in het verschiet, maar zover kwam het niet. Na een kwartier stond het via Alex Oxlade-Chamberlain (oud-Southampton) en Jordan Henderson al 2-0.

Mohamed Salah tilde met een een mooi stiftje en een curieuze frommelgoal de stand naar 4-0. Virgil van Dijk maakte opnieuw de negentig minuten vol en is daarmee de enige speler bij Liverpool die nog geen minuut miste.

Recordreeksen

Met de zege voegde Liverpool weer een wedstrijdje toe aan de ongeslagen reeks. Met 42 competitieduels staat het nu nog maar zeven duels achter op The Invincibles van Arsenal (2004).

De ongeslagen reeks van Liverpool

Leicester City en Chelsea verloren opnieuw terrein op de ongenaakbare koploper. Het onderlinge duel tussen de nummer drie en vier eindigde in 2-2.

Chelsea had in de matige eerste helft het beste van het spel, maar kon dat niet omzetten in de score. Kort na rust openden de bezoekers alsnog de score via verdediger Antonio Rüdiger. De Duits international kopte raak uit een corner van Mason Mount.

De Londense vreugde was van korte duur, want acht minuten later krulde Harvey Barnes na een mooie aanval de 1-1 binnen. De thuisploeg kwam via Ben Chilwell zelfs op 2-1, maar met een fraaie kopbal bezorgde Rüdiger (weer op aangeven van Mount) alsnog een punt.

Fernandes kan verschil nog niet maken

Manchester United bleef bij het debuut van Bruno Fernandes in eigen stadion steken op 0-0 tegen Wolverhampton Wanderers.

Bruno Fernandes bij zijn debuut voor Manchester United

De voor 55 miljoen euro van Sporting Portugal overgekomen middenvelder stelde zijn landgenoot Rui Patricio een paar keer op de proef, maar kon het verschil niet maken.

Belangrijke treffer Aké

Onderin de Premier League is het een stuk spannender. Dit keer deed Bournemouth, met de scorende Nathan Aké, de beste zaken door met 2-1 te winnen van directe concurrent Aston Villa.

De ploeg van Aké won zo voor de tweede keer op rij in de Premier League. Daarvoor verloor Bournemouth in twaalf competitieduels liefst tien keer.