Steven Bergwijn Pro Shots

De veelbesproken transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur is rond. De clubs hebben een akkoord bereikt over de onmiddellijke overgang van de 22-jarige aanvaller bij de Champions League-finalist van afgelopen seizoen. Bergwijn moet nog wel medisch gekeurd worden.

PSV ontvangt naar verluidt ruim 30 miljoen euro voor Bergwijn, die in Eindhoven nog tot medio 2023 onder contract stond.

Veelbesproken transfer

De overgang van de negenvoudig international had veel voeten in de aarde. Het balletje begon te rollen toen Tottenham zich vorige week voor Bergwijn meldde bij PSV, dat het eerste bod direct van de hand wees.

Bergwijn beschouwde de interesse als een buitenkans voor een mooie transfer en miste vervolgens op zondag - met goedkeuring van trainer Ernest Faber - het competitieduel van PSV met FC Twente (1-1) om persoonlijk met Tottenham te kunnen onderhandelen.

Steven Bergwijn (rechts) duelleert met Lionel Messi tijdens Barcelona-PSV op 18 september 2018 in Champions League Pro Shots

Algemeen directeur Toon Gerbrands was het niet eens met de handelwijze van Bergwijn en diens zaakwaarnemer, aangezien PSV en Tottenham nog geen akkoord hadden bereikt.

"In dat geval stoppen wij nu de onderhandelingen", was Gerbrands zondagavond na PSV-FC Twente nog stellig. Een dag later kwamen PSV en Spurs alsnog tot een overeenkomst.

Bergwijn zal bij Tottenham, de huidige nummer zes van de Premier League, onder de vleugels van trainer José Mourinho gaan werken.

Steunpilaar

Bergwijn stapte in medio 2011 over van de jeugdopleiding van Ajax naar die van PSV. De Amsterdammer debuteerde op 29 oktober 2014 voor PSV en groeide daarna uit tot een van de steunpilaren van de club, waarmee hij drie keer landskampioen werd.

Diverse clubs probeerden Bergwijn afgelopen zomer tot een transfer te verleiden. Het Spaanse Sevilla was het meest concreet, maar bleek niet aan de financiële eisen van PSV te kunnen voldoen. Ook een zomerse vrijage tussen Ajax en Bergwijn liep op niets uit.

PSV meldt op zijn website dat ook Gastón Pereiro dinsdag niet meetraint.

De Eindhovenaren hopen de Uruguayaan deze transferperiode nog te verkopen, omdat zijn contract aan het eind van dit seizoen afloopt. Het Italiaanse Cagliari voldoet aan de vraagprijs van PSV, maar onderhandelt nog met de speler.

STER reclame