Nyck de Vries is een van de twee Nederlanders die uitkomen in de Formule E FIA

In navolging van onder meer de wereldatletiekbond heeft ook de organisatie van de Formule E besloten niet naar China af te reizen. De elektrische raceklasse neemt geen risico's met het coronavirus in het land.

Op 21 maart zou de Formule E, waarin Nederlanders Nyck de Vries en Robin Frijns actief zijn, in Sanya neerstrijken. Die stad, in het diepe zuiden van China, ligt op zo'n 1700 kilometer van Wuhan, waar het virus voor het eerst opdook.

De Formule E "bestudeert de mogelijkheid van potentiële alternatieve data, mocht de situatie verbeteren", meldt de raceorganisator in een statement.

Formule 1

Mogelijk gaat ook de Formule 1-race in Shanghai, die voor 19 april op de kalender staat, niet door. De FIA, organisator van de koningsklasse in de racesport, zegt de situatie omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten te houden en indien nodig maatregelen te treffen.

Woensdag werd bekend dat de WK indooratletiek in het Chinese Nanjing in maart niet doorgaan. Ook door de Ronde van Hainan, een meerdaagse wielerkoers, en het olympisch kwalificatietoernooi boksen in Wuhan ging een streep.

STER reclame