Ten Hag over Blind: 'Seinen zijn op groen, vanaf nu mag hij alles weer doen'

Daley Blind heeft vrijdag weer deelgenomen aan de groepstraining van Ajax. Het herstel van de verdediger, die sinds december aan de kant staat vanwege een hartspieronsteking, verloopt voorspoedig.

"Daley is continu gemonitord en heeft continu onderzoeken gehad", vertelde Ajax-trainer Erik ten Hag op de persconferentie. "Deze week waren die resultaten dusdanig goed dat de seinen op groen zijn gezet. Vanaf nu mag hij alles weer doen."

Wanneer Blind weer speelminuten kan maken, is nog niet te zeggen. Wel is hij al "opgetraind", zoals Ten Hag het noemde. "Hij is nu vrijgegeven. Nu moeten we het verdere proces gaan volgen en kijken hoe snel hij weer volledig beschikbaar is."

Daley Blind (links) heeft de groepstraining bij Ajax hervat Ajax Images

Wel maakte de trainer duidelijk dat het uitgesloten is dat Blind zondag in actie komt in de topper tegen PSV. Twee weken geleden werd duidelijk dat de verdediger weer aan een individuele training was begonnen.

Onana onder de lat?

Ook André Onana stond weer op het trainingsveld in Amsterdam. De doelman moest de verloren uitwedstrijd tegen FC Groningen (2-1) wegens een schouderblessure aan zich voorbij laten gaan, maar kan tegen PSV hoogst waarschijnlijk spelen.

"Hij heeft volledig meegetraind", vertelde Ten Hag. "Het ziet er goed uit."

De coach heeft met zijn ploeg wat recht te zetten, zondag in de Johan Cruijff Arena tegen het zwaar gekwetste PSV. Na de nederlaag in Groningen en de nipte, weinig overtuigende thuisoverwinning op Sparta (2-1) de week ervoor wil Ajax weer schitteren voor eigen publiek.

Ten Hag heeft de boel binnen Ajax dan ook op scherp gezet. "Intern hebben we dingen benoemd. We zijn scherp geweest, want dit is niet des Ajax. Er kunnen spelers niet aanwezig zijn waardoor automatismen wegvallen, maar we moeten beter presteren."

Buiten dat zondag (16.45 uur) de topper op het programma staat, is het ook om een andere reden een bijzondere dag voor Ten Hag. Hij viert dan zijn vijftigste verjaardag. Daar wil hij aan het einde van de dag graag bij stilstaan, maar wel met drie punten op zak.

"Een wijntje doe ik sowieso wel, maar het moet wel met een overwinning gepaard gaan."

STER reclame