Daley Blind tijdens Ajax-Valencia
NOS Voetbal

Blind heeft ontstoken hartspier: 'Belangrijkste is dat ik me goed voel'

Bij Daley Blind is een ontsteking van de hartspier geconstateerd. Dat blijkt uit het medisch onderzoek dat de verdediger van Ajax heeft ondergaan nadat hij anderhalve week geleden in het Champions League-duel met Valencia plotseling in elkaar was gezakt.

Dat gebeurde zonder dat er een tegenstander in de buurt was. De 29-jarige Blind speelde de wedstrijd nog wel uit en sprak na afloop over duizeligheid. Hij kwam sindsdien niet meer in actie voor Ajax.

Er is inmiddels preventief een onderhuidse ICD geplaatst bij Blind. Dat is een apparaatje dat het functioneren van het hart kan monitoren, maar in het ergste geval ook een stroomstoot kan geven bij een hartstilstand of hartritmestoornissen.

Op Twitter bedankt Blind iedereen voor de berichten en steun die hij heeft gekregen. "Het belangrijkste is dat ik me goed voel op dit moment. Ik probeer zo snel mogelijk terug te komen."

Blind gaat in de winterstop niet met Ajax mee op trainingskamp naar Qatar. Hij werkt in Amsterdam aan zijn herstel. Het is niet bekend hoelang hij uit de roulatie zal zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl