Daley Blind Pro Shots

Daley Blind werkt aan een terugkeer bij Ajax, vertelde zijn vader Danny zaterdag bij Ziggo Sport.

"Het gaat op zich goed", zei Blind. "Hij is weer begonnen met zijn trainingsprogramma. Er wordt nu per dag bekeken hoe dat gaat en wat dan het vervolg moet zijn. Hij moet het langzaam weer opbouwen."

Ontstoken hartspier

Blind ging in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia opeens op het veld zitten, terwijl er geen tegenstander in de buurt was. Hij speelde het duel wel uit, maar sprak over duizeligheid. Uit onderzoek bleek dat Blind een ontstoken hartspier heeft.

Bij de verdediger is in december een apparaatje geplaatst dat het functioneren van het hart kan monitoren en in het ergste geval een stroomstoot kan geven bij een hartstilstand of hartritmestoornissen.

Daley Blind op de grond tijdens de wedstrijd tegen Valencia ANP

Daley Blind speelde na de wedstrijd tegen Valencia niet meer voor Ajax en ging ook niet mee naar het trainingskamp in Qatar.

Vader Danny wilde niet ingaan op de vraag wanneer hij zijn zoon weer op het veld bij een wedstrijd van Ajax verwacht. "Natuurlijk heeft iedereen wel iets in zijn hoofd, maar het lijkt mij niet verstandig om daar nu iets over te zeggen."

Danny Blind is zondag om 13.20 uur te gast bij Joep Schreuder in de uitzending van Studio Sport op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app.

STER reclame