NikkieTutorials in haar eerste video na haar coming-out YouTube

Youtuber NikkieTutorials roept iedereen op om te stoppen met de heksenjacht op de man die haar chanteerde. In haar eerste video na haar coming-out vertelt ze dat ze weet wie het is, maar dat ze zijn naam niet openbaar maakt.

Ruim twee weken geleden maakte NikkieTutorials, die in het echt Nikkie de Jager heet, bekend dat ze transgender is. Haar coming-out werd nieuws over de hele wereld en de video is meer dan 33 miljoen keer bekeken. Ze maakte de video omdat ze werd gechanteerd door iemand die dreigde haar verhaal naar de media te lekken.

Geen bekende

Op YouTube verschenen video's van mensen die denken te weten wie haar onder druk zette. "Ik vraag jullie om daarmee te stoppen. Het is mijn recht om te beslissen of de naam naar buiten komt", zegt De Jager.

Dankzij de politie weet ze wie verantwoordelijk was voor de dreigementen. "Ik weet zijn naam, telefoonnummer, mailadres en zelfs waar hij woont. Toen ik hoorde wie hierachter zit, was ik in shock. Het is niet iemand die jullie kennen", zegt ze tegen haar volgers. "Het is iemand die ik niet eens persoonlijk ken."

Hij heeft zijn straf al gehad.

Nikkie de Jager

De youtuber noemt het beangstigend maar ook bevrijdend dat ze weet wie haar chanteerde. Dat ze zijn naam niet bekendmaakt, noemt ze "een van de moeilijkste beslissingen ooit".

"Als ik zeg wie het is, doe ik hetzelfde als wat hij bij mij deed. Wil ik dat echt? Ik heb de macht om iemands leven te verwoesten, maar daarmee ook het leven van zijn familie, zijn kinderen en zijn omgeving. Ik wil mijzelf niet verlagen tot zijn niveau, ik sta daar boven." Ook vindt ze dat hij zijn straf al heeft gehad. "Ik denk dat hij bang is dat zijn naam wordt gelekt naar de pers."

De manager van NikkieTutorials wil niet zeggen of De Jager aangifte heeft gedaan. "Vooralsnog deelt Nikkie via haar video's wat zij wil delen met de wereld", legt hij uit aan het ANP.

Check hier de nieuwste video van Nikkie de Jager, die binnen een dag al ruim twee miljoen keer is bekeken:

In haar nieuwste video vertelt de make-upyoutuber ook over de video met haar coming-out. "Ik wist niet wat ik moest verwachten. Ik ben nog nooit zo bang en gespannen geweest. Na het uploaden van de video duurde het twee dagen voor ik me in het openbaar durfde te vertonen."

De reacties op haar coming-outvideo waren overweldigend. "Ik zou een boek kunnen schrijven over alle aanbiedingen die ik heb gehad om een boek te schrijven."

'Dankbaar dat het is gebeurd'

Ook kreeg ze veel aanvragen voor televisieprogramma's. Ze besloot in te gaan op de uitnodiging van de Amerikaanse talkshowhost Ellen DeGeneres.

Daar vertelde ze ook over de chantage. "Ik was altijd al van plan om met mijn verhaal naar buiten te treden, maar ik vond het moeilijk om de juiste timing te vinden", zei ze. "Ik ben de persoon die dit heeft gedaan niet dankbaar, maar ik ben wel dankbaar dat het is gebeurd."

Kijk hier naar het interview bij Ellen DeGeneres:

STER reclame