De temperatuur van een automobilist wordt gecontroleerd in Wuhan
NOS Nieuws

China verlengt vakantie van bevolking in strijd tegen coronavirus

De Chinese autoriteiten hebben de vakantie ter gelegenheid van het Chinese Nieuwjaar in het hele land met drie dagen verlengd. De maatregel moet verdere verspreiding van het nieuwe corona-virus tegengaan. Het dodental is inmiddels opgelopen tot tachtig.

De vakantie duurt eigenlijk tot en met donderdag, maar is nu verlengd tot en met het weekeinde. Dat moet voorkomen dat veel vakantiegangers de komende dagen terug naar huis gaan en het virus onderweg verspreiden. Eerder werden al verschillende steden afgesloten van vervoer per vliegtuig, trein en auto. Zaterdag was het Chinees Nieuwjaar, de reden dat honderden miljoenen mensen op pad gingen.

Het aantal besmettingen in China met het longvirus is volgens de laatste cijfers gestegen naar 2744. In andere landen, zoals de Verenigde Staten, Frankrijk en Japan, zijn nog eens ongeveer vijftig mensen besmet.

De Chinese stad Wuhan, waar het virus eind vorige maand uitbrak, is uit voorzorg al dagen vrijwel helemaal afgesloten.

De Verenigde Staten en Frankrijk hebben aangekondigd dat ze staatsburgers uit Wuhan gaan evacueren. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken wil niet zeggen of het ook plannen daartoe heeft. Het RIVM geeft het ministerie van Volksgezondheid vandaag een advies over mogelijke gezondheidsmaatregelen. De minister moet vervolgens bepalen of hij het advies overneemt.

Veel reizigers op Schiphol die naar China willen reizen maken zich zorgen, maar vertrekken wel gewoon:

Reizigers naar China bezorgd, maar veel gaan toch: 'Ik moet terug naar mijn land'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl