Europees kampioene Suzanne Schulting met de Nederlandse vlag
NOS SchaatsenAangepast

Ongrijpbare Schulting prolongeert Europese titel shorttrack

Suzanne Schulting heeft met overmacht haar Europese titel allround geprolongeerd. De shorttrackster won in Debrecen drie van de vier afstanden. Lara van Ruijven eindigde net naast het podium.

Er stond dit EK geen maat op de 22-jarige Schulting, die vorig jaar ook al de wereldtitel pakte. Op zaterdag won ze al de 1.500 en de 500 meter. Op zondag kwam daar haar favoriete afstand, de 1.000 meter, bij.

Bekijk hieronder de gouden races en de superfinale van Schulting dit EK.

Tijdens de afsluitende superfinale hoefde ze alleen nog maar te starten om zich officieel kampioen te mogen noemen. Daarin nam Schulting, ook met het oog op de nog komende finale van de relay, geen onnodige risico's.

Net geen medaille Van Ruijven

De winst in de superfinale ging naar de Italiaanse Arianne Fontana, die als tweede eindigde in het klassement. Van Ruijven werd vijfde en dat was net niet genoeg voor een allroundmedaille. In het klassement werd ze vierde.

Schulting kreeg in de superfinale een penalty.

Emotionele Schulting: 'Drie keer goud, echt sick!'

Schulting stond in Hongarije als favoriet aan de start, maar dat ze zo veel beter was dan de rest, had ze zelf ook niet kunnen dromen. Van de vijftien races die ze schaatste, won ze er veertien.

"Ik vind het echt sick", sprak ze met tranen in haar ogen. "Dat ik nu gewoon drie keer zo stabiel rijd, dat is echt top."

Schulting pakte na de individuele nummers ook nog goud met Nederland op de relay.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl