Een actie voor het behoud van XS4ALL, januari 2019
NOS NieuwsAangepast

KPN laat merk XS4ALL bestaan, plan valt slecht bij actievoerders

KPN laat het dochtermerk XS4ALL toch voortbestaan. Dat heeft het telecombedrijf vanmiddag bekendgemaakt.

Een jaar geleden besloot KPN het merk XS4ALL samen met Telfort en Yes Telecom op te heffen. Het idee was toen om alles onder de naam van KPN verder te laten gaan. Dit stuitte op verzet bij medewerkers en klanten van XS4ALL.

Eind vorig jaar verloor de ondernemingsraad van het dochterbedrijf een rechtszaak tegen KPN. Topman Joost Farwerck van KPN gaf toen al wel aan in gesprek te willen over de toekomst. Daar lijkt het nieuws van vandaag de uitkomst van te zijn. Tegelijkertijd gaat KPN wel gewoon door met het samenvoegen van de organisaties.

Plan is nóg slechter

Het actiecomité 'XS4ALL Moet Blijven' laat in een reactie weten geschrokken te zijn van het plan en noemt dit "nog slechter dan het simpelweg direct opheffen van XS4ALL". Volgens het comité wordt het bedrijf de komende tijd verder uitgekleed: "Er wordt gedaan alsof XS4ALL voorlopig mag blijven. Achter de schermen worden echter tal van zaken al geïntegreerd, wat verdere stappen betekent in het langzame ontmantelingsproces van de afgelopen jaren."

Ook de medewerkers van XS4ALL zijn niet onder de indruk. "Dit gaat niet heel veel opleveren", zegt Daan Willems, voorzitter van de ondernemingsraad. Willems roept de leiding op niet te kiezen voor een compromis, maar om echt het plan af te blazen.

Voor onbepaalde tijd in de lucht

Een KPN-woordvoerder zegt dat XS4ALL voor bestaande klanten voor onbepaalde tijd in de lucht blijft. Daarnaast kunnen ook nieuwe klanten zich voorlopig nog laten aansluiten bij die provider. Klanten van het merk krijgen wel, op z'n vroegst aan het einde van dit jaar, KPN-techniek geleverd. Vermoedelijk gaat het om zaken als de router.

Daarnaast wil het moederbedrijf, gebruikmakend van de "sterke punten" van de dochteronderneming, met een nieuwe aanbieding komen onder het KPN-merk. Hoe dit eruit gaat zien is nog onbekend, hier moet in de loop van het jaar meer duidelijkheid over komen. Als dit aanbod er is, verdwijnt de mogelijkheid om abonnee te worden bij XS4ALL.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl