Een demonstratie voor het behoud van XS4ALL, januari 2019
NOS NieuwsAangepast

Personeel verliest zaak: KPN mag doorgaan met opheffen XS4ALL

KPN mag doorgaan met het opheffen van internetprovider XS4ALL. Dat heeft de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam bepaald. De zaak was aangespannen door de ondernemingsraad van XS4ALL.

In januari kondigde KPN aan te stoppen met XS4ALL, dat tot dan toe een zelfstandig merk binnen KPN was. De ondernemingsraad van XS4ALL adviseerde toen tegen opheffing.

KPN legde dat advies naast zich neer, waarop de OR naar de Ondernemingskamer stapte. Die oordeelt dat het KPN "vrij staat om het besluit tot integratie uit te voeren", concludeerden de rechters.

OR: erg teleurgesteld

De ondernemingsraad laat weten "erg teleurgesteld" te zijn over het oordeel van de rechter. "De reactie bij de medewerkers is zwaar, wij vrezen dat veel medewerkers en klanten vertrekken, en hopen oprecht dat KPN haar plannen wijzigt om dit te voorkomen."

KPN-topman Joost Farwerck zegt in een verklaring blij te zijn dat er nu duidelijkheid is. "Voor mij is het nu belangrijk om eerst in overleg te gaan met de medewerkers van XS4ALL. Ik wil in het begin van het nieuwe jaar onderzoeken hoe we hier samen een succes van kunnen maken." Hij benadrukt verder dat er voorlopig niks verandert aan de dienstverlening voor klanten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl