Brescia-spits Mario Balotelli maakte tegen Lazio het eerste Serie A-doelpunt van 2020
NOS Voetbal

Balotelli maakt weer eerste goal decennium, maar ook wéér racistisch bejegend

De jaren twintig van de eenentwintigste eeuw zijn pas vijf dagen oud, maar toch heeft Mario Balotelli alweer zijn stempel gedrukt. De Italiaanse spits maakte namens Brescia in het duel met Lazio het eerste Serie A-doelpunt van het decennium.

Opmerkelijk genoeg was Balotelli tien jaar geleden ook de eerste doelpuntenmaker in de Serie A van de jaren 2010. Op 5 januari 2010 maakte hij namens Internazionale het enige doelpunt tegen Chievo Verona.

Toch eindigde het duel voor Balotelli in mineur. Zo werd hij na zijn treffer racistisch bejegend door de meegereisde aanhang van Lazio. Het duel werd zelfs kort onderbroken vanwege het incident.

In november was Balotelli ook al mikpunt van racisme in het duel met Hellas Verona. Later deed zijn eigen clubvoorzitter Massimo Cellino - bedoeld of onbedoeld - een negatieve duit in het zakje.

Ook de wedstrijd eindigde in een teleurstelling voor de 36-voudig Italiaans international. Topscorer Ciro Immobile bracht Lazio kort voor rust langszij uit een strafschop en in de 91ste minuut zorgde Immobile ook nog voor de 2-1.

Balotelli uitte na afloop zijn woede over het gedrag van de supporters via Instagram: "Lazio-fans die vandaag in het stadion aanwezig waren, schaam je!"

Negende competitiezege op rij

Voor Lazio was het al de negende zege op rij in de Serie A. De Romeinen, die vlak voor kerst ook de Italiaanse Supercup voor zich opeisten ten koste van Juventus, verstevigden de derde plaats op de ranglijst.

De achterstand op Internazionale en Juventus is drie punten.

Mario Balotelli wijst arbiter Gianluca Manganiello op racistische uitingen aan zijn adres in het duel met Lazio

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl