Mario Balotelli
NOS Voetbal

Balotelli loopt van het veld in Verona na racistische geluiden

Opnieuw een racistisch incident in een Italiaans voetbalstadion. Brescia-spits Mario Balotelli schoot na racistische bejegeningen door fans van Hellas Verona uit frustratie een bal richting de tribune en liep daarna van het veld.

Medespelers en tegenstanders, onder wie Sofyan Amrabat van Verona, wisten Balotelli uiteindelijk op andere gedachten te brengen, zodat hij het duel toch uitspeelde. Arbiter Maurizio Mariani legde het duel enige minuten stil en vroeg aan de vierde official om via de speaker een oproep te doen aan het publiek om de racistische spreekkoren te staken.

De spreekkoren aan het adres van Balotelli vormen het zoveelste racistische incident in het Italiaanse voetbal. Internazionale-spits Romelu Lukaku kreeg dit seizoen in de uitwedstrijd tegen Cagliari oerwoudgeluiden van het thuispubliek over zich heen.

Nadat het duel enige minuten had stilgelegen, werd de wedstrijd tussen Verona en Brescia hervat. De stand was op dat moment 1-0 door een goal van Eddy Salcedo. Matteo Pessina maakte er 2-0 van en uitgerekend Mario Balotelli liet met een fantastisch gekruld schot de tegengoal aantekenen. Na die treffer werd hij toegezongen door het publiek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl