Lazio viert de goal van Senad Lulic (m)

Lazio verslaat Juventus ook in Riyad en wint Supercup

Lazio heeft voor de vijfde keer in de historie de Italiaanse Supercoppa gewonnen. De bekerwinnaar van Italië was in Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië, met 3-1 te sterk voor landskampioen Juventus.

Maurizio Sarri, de trainer van achtvoudig winnaar Juventus, hield Matthijs de Ligt opnieuw op de bank. Evenals in de afgelopen twee competitiewedstrijden kreeg Turks international Merih Demiral in de verdediging de voorkeur naast Leonardo Bonucci.

Tweede nederlaag tegen Lazio

De defensie van Juventus zag er niet best uit bij de openingsgoal van Lazio's Luis Alberto. Paulo Dybala werkte dat vlekje op slag van rust met een intikker weg. In de 73ste minuut besliste Senad Lulic het duel door de bal op knappe wijze in de bovenhoek te volleyen.

Wanhoop bij Cristiano Ronaldo

Juventus drong nog aan, maar het vervolg leverde alleen nog een rode kaart op voor middenvelder Rodrigo Betancur. Diep in blessuretijd zorgde Danilo Cataldi namens Lazio met een prachtige vrije trap voor het slotakkoord.

De Ligt bleef de hele wedstrijd op de bank bij Juventus. De 'Oude Dame' leed pas zijn tweede nederlaag van het seizoen. De eerste was begin december tegen Lazio in Rome. Toen werd het ook 3-1. Dat was voorlopig de laatste wedstrijd van De Ligt in de basis bij Juve.